Extended deadline

CALL FOR ABSTRACTS

De deadline voor het inleveren van abstracts is helaas verlopen! 

Heb je het gemist? Volgend jaar maak je natuurlijk weer een kans. 

De ingediende abstracts liggen bij de juryleden welke deze in de komende weken zullen gaan beoordelen. Hierna volgt natuurlijk de bekendmaking van de beste abstracts per categorie.

Stay tuned!

DEELNAME CRITERIA

Algemene deelname criteria

 • Iedereen die nog niet eerder de Pélerìn wetenschapsprijs heeft gewonnen mag deelnemen (dus ook eerder genomineerden);
 • Ingediende abstracts dienen onderzoek uitgevoerd binnen het Maastricht UMC+ te betreffen;
 • Deelnemers dienen verbonden te zijn aan het Maastricht UMC+;
 • Er mag één abstract per persoon ingediend worden;
 • De abstracts mogen maximaal 350 woorden bevatten, anders worden ze niet beoordeeld.
 • Abstracts moeten in het Engels ingediend worden (abstracts must be submitted in the English language);
 • Call for abstracts extended deadline: 16 juni 2021, 23:59 uur.

Vereisten voor deelname Pélerin wetenschapsprijs

 • Je bent arts-assistent of onderzoeker en je hebt de studie geneeskunde afgerond;
 • Jouw onderzoek ligt op 1 oktober 2020 nog niet ter beoordeling voor promotie bij de leescommissie;
 • Het wetenschappelijk onderzoek heeft betrekking op een gebied binnen de geneeskunde (klinisch onderzoek/basaal wetenschappelijk onderzoek).

Vereisten voor deelname Pélerin semi-artsprijs

 • Je bent semi-arts en kunt het onderzoek van je wetenschapsparticipatie presenteren;
 • Je hoeft geen semi-arts meer te zijn op het moment van het symposium.

Alle abstracts die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan de Pélerìn Wetenschapsprijs, Pélerin Pitchprijs en Pélerìn Semi-artsprijs worden gepubliceerd in het symposiumboekje.

VERDERE REGELGEVING EN JURERING PÉLERIN WETENSCHAPSPRIJS EN PITCHPRIJS

Alle tijdig ontvangen abstracts worden voorgelegd aan een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle klinische afdelingen van het Maastricht UMC+. Het indienen van abstracts gebeurt via het digitale invoerblad op deze pagina. Verdere vereisten voor vorm en inhoud worden daar kenbaar gemaakt.

Uit de ingediende abstracts nomineert de jury maximaal 6 kandidaten die voor de Pélerìn Wetenschapsprijs in aanmerking kunnen komen. Genomineerde kandidaten voor de Pélerìn Wetenschapsprijs geven een orale presentatie (10 minuten).

Tevens selecteert de jury 6 kandidaten die de kans krijgen hun onderzoek toe te lichten middels een korte pitch. De pitches zullen van tevoren worden opgenomen en worden voorgelegd aan experts. Tijdens het symposium zelf zullen enkele van deze pitches te zien zijn en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Dit jaar vindt er geen postersessie plaats.

Deelnemers ontvangen uiterlijk 1 maand voorafgaand aan het Pélerìn Wetenschapssymposium bericht van de Pélerìn commissie en horen dan of en voor welke prijs zij genomineerd zijn. De genomineerde kandidaten voor de Pélerìn Wetenschapsprijs schrijven in de week na bekendmaking van hun nominatie een korte samenvatting van het onderzoek, begrijpelijk voor de leek, die in Summum kan worden gepubliceerd.

De jury betrekt bij haar uiteindelijke beoordeling de volgende criteria: kwaliteit van het abstract en de presentatie tijdens het symposium/kwaliteit van de pitch. De jury zal de Pélerìn Wetenschapsprijs en Pélerìn Pitchprijs toekennen aan een van de genomineerde kandidaten. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd.

Verdere regelgeving en jurering Pélerin Semi-artsprijs

Alle tijdig ontvangen abstracts worden voorgelegd aan een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle klinische afdelingen van het Maastricht UMC+.
Het indienen van abstracts gebeurt via het digitale invoerblad op deze pagina. Verdere vereisten voor vorm en inhoud worden daar kenbaar gemaakt.
Uit de ingediende abstracts nomineert de jury maximaal 10 kandidaten die voor de Pélerìn Semi-artsprijs in aanmerking komen. Geselecteerde semi-artsen geven ’s middags een korte pitch over hun onderzoek en er is gelegenheid tot het beantwoorden van vragen. Deelnemers ontvangen uiterlijk 1 maand voorafgaand aan het Pélerìn wetenschapssymposium bericht van de jury en horen dan of zij voor deze sessie genomineerd zijn.

De jury betrekt bij haar uiteindelijke beoordeling de volgende criteria: kwaliteit van het abstract en de pitch tijdens het symposium. De jury zal de Pélerìn Semi-artsprijs toekennen aan een van de genomineerde semi-artsen. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd.

MELD JE AAN ALS JURYLID

Vanzelfsprekend dienen alle ingediende abstracts beoordeeld te worden. Een vakkundige jury buigt zich over alle inzendingen om zo de genomineerden en uiteindelijk een winnaar te bepalen. Ben jij specialist in het MUMC+ en wil je graag jurylid worden?
Stuur ons een mail (symposium.pelerin@mumc.nl) en meld je aan als jurylid.